Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaas muffins van amandelmeel
Leuk om deze speculaas muffins met Sinterklaas te maken
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
6
Dit heb je nodig
70
gr
roomboter
2
bananen
3
eieren
300
gr
amandelmeel
1
el
speculaaskruiden
1
tl
bakpoeder
1
snufje
snufje
40
gr
walnoten
ongezouten
6
amandelen
ongebrande
voor het amandelspijs
50
gr
amandelmeel
50
gr
rozijnen
1/4
limoen
voor het sap
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe voor het amandelspijs 25 gram amandelmeel, de rozijnen en het limoensap in een keukenmachine en vermaal goed
Haal het spijs eruit, kneed nog even tot een geheel en bewaar in folie in de koelkast
Smelt de boter
Pel de bananen en prak het vruchtvlees tot moes
kluts de eieren en meng ze met de boter door de bananenmoes
Meng amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout en schep dit door het beslag, meng goed
Snijd de walnoten grof en schep dit door het beslag
Verdeel de helft van het beslag over 6 muffinvormpjes (zo'n silicone muffinvorm is handig)
Verdeel het spijs in 6 delen en doe deze in de muffinvormpjes
Schep het resterende beslag er bovenop
Leg op iedere muffin een amandel
Bak de muffins in 30 minuten goudbruin in de oven