Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische spinazie pasta met mascarpone avocado saus
Dit is een gerecht waarvan ik hoop dat iedereen hem een keer gaat maken. Heerlijk!
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
150
gr
volkorenpasta
1
avocado
2
tenen
knoflook
120
gr
mascarpone
40
gr
Parmezaanse kaas
2
el
olijfolie
10
gr
basilicum
blaadjes
400
gr
spinazie
peper en zout
naar smaak
200
gr
kerstomaatjes
20
gr
pijnboompitjes
Zo maak je het
Kook de volkorenpasta zoals aangegeven op de verpakking
Zet de keukenmachine klaar
Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar af, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil
Pel de knoflook, doe samen met de avocado, de mascarpone, parmezaanse kaas, de olijfolie en de basilicum in de keukenmachine
Zet de keukenmachine aan en laat draaien totdat je een glad mengsel hebt
Voeg in delen 100 gram spinazie toe aan de saus en meng dit totdat het ook vermalen is
Proef de saus en breng op smaak met wat peper en zout
Zet de saus aan de kant en snijd de resterende 300 gram spinazie een aantal keer grof doormidden
Halveer de kerstomaatjes
Plaats een pan op het vuur en doe hier de gehakte spinazie en kerstomaatjes in
Laat de spinazie slinken en voeg de saus uit de keukenmachine toe
Roer door elkaar en verwarm 5 minuten op matig vuur zodat het iets indikt
Verdeel de volkorenpasta en de saus over twee borden
Serveer met een paar plakjes dun gesneden Parmezaanse kaas en wat pijnboompitjes
Extra
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan voor extra smaak