Heerlijk pittige harissa saus met rode peper en tomatenpuree
Voorbereiding: 10 minmin
Totaal: 10 minmin
Porties: 5
Dit heb je nodig
3Rode pepers
70grTomatenpuree
1Limoen
1teenKnoflook
1/2tlcayenne peper
1mespuntjezwarte pepergemalen
1/2tlZout
1elAppelciderazijn
1elolijfolieextra vergine
2tlanijszaadgemalen
1tlkomijnzaadgemalen
1tlkoriandergedroogd
Zo maak je het
Snijd het steeltje van de rode peper en rol hem ondersteboven tussen je handen heen en weer zodat de pitjes er uit vallen. De zaadlijsten moeten blijven zitten, die maken de peper pittig.
Snijd de peper in grove stukken en maal fijn in de vijzel
Voeg de knoflook toe en de rest van de kruiden
Maal tot een mooie dikke saus
Voeg als laatste het limoensap, de olijfolie en de appelazijn toe