Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde appels uit de oven recept
Maak deze gevulde appels uit de oven als ontbijt of eet ze als toetje en vul ze met havermout, melk en kaneel.
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
4
Appels
40
gr
Havermout
100
gr
Volle melk
1
tl
Kaneel
2
el
Chiazaad
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de bovenkant van de appel en leg het kapje apart
Schep met een lepel het vruchtvlees uit de appel (ga niet te dicht langs de schil, laat 5 mm vruchtvlees zitten)
Snijd het klokhuis uit het vruchtvlees en hak met een mes het vruchtvlees fijn
Stop het vruchtvlees in een ruime kom
Voeg de kaneel, havermout, melk en chiazaad toe en schep door elkaar
Vul de uitgeholde appels met het mengsel en plaats het kapje terug
Plaats de appels in een ovenschaal en zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven
Voedingswaarde
Calorieën:
185
kcal
|
Koolhydraten:
23
g
|
Eiwitten:
4.2
g
|
Vet:
4.7
g
|
Vezels:
6.2
g
|
Sugar:
11.5
g