Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne van pompoen en courgette | Vegetarische ovenschotel
Heerlijke vegetarische ovenschotel van pompoen en courgette opgebouwd als lasagne
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
1
uur
uur
Totaal:
1
uur
uur
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
400
gr
Gezeefde tomatensaus
pomodori
10
gr
Basilicum
1
teen
Knoflook
Zout en peper
naar smaak
700
gr
Pompoen
1
Courgette
80
gr
Geraspte kaas
1
Tomaat
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de tomatensaus in een steelpan en verwarm op laag vuur
Snijd ondertussen de basilicum fijn en voeg toe aan de tomatensaus
Pers de knoflook uit boven de saus, roer door en verwarm, breng op smaak met zout en peper
Was de schil van pompoen en snijd de pompoen doormidden
Schep de zaadlijsten eruit
Snijd de helften doormidden zodat je kwarten krijgt
Snijd nu zo dun mogelijke plakjes van de pompoen
Was de courgette en snijd ook hier dunne plakjes van (ik heb een mandoline gebruikt)
Leg in een kleine ovenschaal eerst een laagje pompoen op de bodem (hoeft allemaal niet te netjes)
Druk een beetje aan en giet er een paar scheppen tomatensaus overheen
Verdeel de saus en dek af met plakken courgette
Vervolgens weer een laag pompoen, gevolgd door saus en dan courgette
Herhaal totdat alles op is
Strooi de geraspte kaas over de lasagne
Snijd een tomaat in dikke plakken en leg op de kaas
Plaats in de oven voor 60 minuten (vrij lang maar dat heeft de pompoen nodig om zacht te worden)