Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse witlofsalade met fruit
Zomerse witlofsalade met fijne witlof uit Nederland, lekker knapperig, fris & sappig!
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
250
gr
witlof
fijne
2
eieren
130
gr
aardbeien
1/4
galiameloen
1
avocado
1/2
mango
10
gr
bieslook
vers
Voor de dressing
2
el
yoghurt
volle
2
tl
honing
1
mespuntje
kerriepoeder
peper
naar smaak
zout
naar smaak
Zo maak je het
Snijd de witlofstronken doormidden, verwijder het kontje en de harde kern, trek de bladeren uit elkaar en spoel ze af in een vergiet met koud water
Kook de eieren
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het vruchtvlees doormidden
Snijd de galiameloen in blokjes (dat is praktischer dan de drie halve maantjes op de foto ;-))
Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, snijd het vruchtvlees in de schil in reepjes en lepel deze uit de schil
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes
Giet de eieren af, pel ze en snijd ze in plakjes
Leg alle ingrediënten op een bord, knip de bieslook in stukjes en strooi deze over de witlofsalade
Meng de ingrediënten voor de dressing en druppel deze over de salade