Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolisoep met zoete aardappel en pittige zure room
Lekkere soep van zoete aardappel en broccoli
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
1
Ui
2
el
Olie
4
tenen
Knoflook
1
l
Groentebouillon
600
gr
Zoete aardappel
800
gr
Broccoli
125
gr
Zure room
10
gr
Peterselie
vers
2
tl
Sambal
bepaal zelf de pittigheid
Zo maak je het
Snipper de ui en fruit aan in een scheutje olie in een ruime pan
Pers na 5 minuten de knoflook uit boven de pan en bak 2 minuten mee
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes
Voeg zodra het water kookt de zoete aardappel toe en laat 5 minuten zachtjes koken
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en voeg toe (staat niet allemaal onder water)
Plaatst het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken/stomen
Haal de pan van het vuur en pureer de soep
Meng in een kom de zure room met de sambal en hak de peterselie grof
Serveer met de pittige zure room en de peterselie