Snijd ongeveer 1 tot 2 cm weg van de onderkant van de asperges
Schil de asperges met een dunschiller om de stugge buitenkant te verwijderen
Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 centimeter en doe ze in een ruime pan
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
Doe in een kom de avocado en de room, voeg van de overgebleven eiren de eidooiers toe. Splits de eieren door de dooier van de ene in de andere eierschaal te schenken. Als je dit een paar keer herhaald blijft alleen het eigeel over. Doe het wel voorzichtig, de dooier mag niet kapot gaan
Pureer met een staafmixer de avocado, room en het eigeel tot een gladde mousse en voeg toe aan de soep (kan een beetje gaan schiften, gaat vanzelf weg door goed te roeren en nog even te koken)
Voeg de hamblokjes toe en laat de soep nog 5 minuten zachtes koken totdat de asperges zacht zijn
Snipper de peterselie en voeg toe, serveer de soep