Bananenbrood van havermout, overgoten met pure chocolade ... goddelijk lekker! :-D
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 50 minmin
Totaal: 1 uuruur
Porties: 12
Dit heb je nodig
150grhavermout
3eieren
30grroomboter
1tlkaneel
1mespuntjezout
3bananen
75grwalnoten+ extra voor garnering
200grpure chocolademet 72% cacao
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de havermout, eieren, roomboter (op kamertemperatuur), kaneel en een mespuntje zout in een keukenmachine
Pel de bananen, voeg ze toe en meng alles tot een glad en egaal beslag
Hak de walnoten grof en schep ze door het beslag
Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet het beslag erin
Plaats het cakeblik in de oven, de eerste 20 minuten met een vel zilverfolie er overheen
Verwijder de zilverfolie en bak het bananenbrood in nog eens 30 minuten gaar in de oven
Til het brood uit het cakeblik met het bakpapier en laat even afkoelen
Smelt ondertussen 150 gram van de pure chocolade au bain marie (kook water in de waterkoker, giet het in een schaal, leg daar een kleinere schaal in, waar je de chocoladestukjes in legt, een beetje roeren en het smelt prachtig)
Snijd de andere 50 gram van de chocolade in grove brokken
Haal het bananenbrood uit het bakpapier en leg het op een plank of bord
Giet de gesmolten pure chocolade eroverheen, leg de brokken chocolade erop en voeg nog wat walnoten toe
Snijd het bananenbrood in plakken, eenmaal afgekoeld wordt ie iets droger, snijd er dan blokjes van en serveer ze met wat boter