Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chili sin carne
Chili sin carne, chili zonder vlees!
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
ui
klontje roomboter
1
rode paprika
2
wortels
2
tenen
knoflook
1
rode peper
80
gr
zilvervliesrijst
400
gr
pomodori tomaten
1 blik
2
tl
komijn
djinten
1,5
tl
gerookte paprikapoeder
1
tl
kaneel
1
snuf
zout
300
gr
rode kidneybonen
100
gr
mais
7
gr
koriander
vers
Zo maak je het
Snijd de ui in grove stukken en fruit hem aan met een klontje roomboter
Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de wortels in dunne plakjes
Doe de wortel en paprika in de pan en bak kort mee
Snijd terwijl dit bakt de knoflook en de rode peper fijn (verwijder eerst de zaadlijsten voor een minder pittige variant)
Vul, voor de rijst, de waterkoker met water en zet hem aan
Voeg de tomaten, de knoflook, de rode peper toe, de komijn, paprikapoeder, kaneelpoeder en een snufje zout toe
Voeg ook de rode kidneybonen en de mais toe en laat de chili 10 minuten zachtjes koken
Kook de rijst in een steelpan, volgens de verpakking, gaar
Snijd ondertussen de verse koriander grof
Schep de rijst en de chili sin carne op twee borden, strooi de koriander er overheen
Extra
gebruik een kleiner blikje kidneybonen en voeg een klein blikje kikkererwten toe