Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Laksa, Maleisische currysoep
Verrukkelijke Maleisische currysoep!
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
rode ui
1
teen
knoflook
30
gr
gember
vers
1
rode chilipeper
1
courgette
200
ml
water
75
gr
mihoen
1
el
rode currypasta
400
ml
kokosmelk
7
gr
bouillonpoeder
vegetarisch
15
gr
verse koriander
50
gr
cashewnoten
ongezouten
200
gr
taugé
Zo maak je het
Schil de ui, snijd hem doormidden en vervolgens in halve ringen
Pel de knoflook, snijd hem fijn, schil de gember en snijd ook fijn
Snijd de rode chilipeper in ringen en snijd de courgette in blokjes
Verwarm ondertussen water in de waterkoker; 200 ml voor de soep en nog flink wat voor het koken van de mihoen
Bak de ui, gember, knoflook en bijna alle chilipeper 5 minuten in een soeppan met een beetje olijfolie
Kook ondertussen de mihoen in 2 minuten zacht, giet de mihoen af en spoel hem af met koud water
Doe de courgetteblokjes in de soeppan en verwarm ze even mee
Voeg de currypasta toe, bak deze even aan en roer de currypasta vervolgens door de ingrediënten
Voeg de kokosmelk, de bouillonpoeder en 200 ml heet water toe en verwarm de soep
Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander en snijd ze grof, snijd de cashewnoten in grove stukken
Voeg de mihoen en bijna alle taugé aan de soep toe en roer alles even door
Schenk de soep in twee flinke kommen en garneer hem met de rest van de taugé, de verse koriander, de rest van de chilipeper en de gehakte cashewnoten