Heerlijke volle tomatensoep met prei, gehakt, havermout avocado en natuurlijk tomaten
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 25 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
700grtrostomaten
500mlwater
15grbouillonpoeder
1prei
175grwortel
1avocado
140grtomatenpuree
1tlvleeskruiden
1ei
15grhavermout
200grrundergehakt
Zo maak je het
Breng ongeveer 1,5 liter water aan de kook in de waterkoker
Verwijder de steeltjes van de tomaten en kerf de onderkant van de tomaten kruislings in met een scherp mes
Giet het hete water in een pan, doe de tomaten erin en kook ze hooguit twee minuten
Giet de tomaten af, dompel ze in een schaal met koud water en trek het velletje eraf
Snijd de tomaten doormidden, snijd het harde kroontje eruit en het vruchtvlees in stukjes
Doe de tomatenstukjes in een soeppan en voeg 500 ml water en het bouillonpoeder toe, laat dit vijf minuten koken
Snijd intussen de prei in ringen, schrap de wortels en snijd ze in plakjes
Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schillen. Snijd dit in blokjes
Doe de prei, wortel, avocado en tomatenpuree in de soep en kook alles tien minuten mee
Voeg intussen de vleeskruiden, de havermout en het ei toe aan het gehakt en draai kleine balletjes van het vlees
Haal de pan van het vuur en pureer de soep kort. De soep hoeft niet helemaal fijn te worden
Voeg de gehaktballen toe en laat de soep nog drie minuten zachtjes koken.