Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelsoep met kerrie
Heerlijke wortelsoep met kerrie
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
Uien
1
kg
Winterpeen
1
klontje
Roomboter
1
l
Water
30
gr
Bouillonpoeder
1
el
Kerriepoeder
15
gr
koriander
vers
1/2
tl
Cayennepeper
60
gr
Feta
Zo maak je het
Snipper de ui en snijd de wortel in stukjes
Verwarm een liter water in de waterkoker
Snijd de verse koriander in stukjes
Fruit de ui 5 minuten met een klontje roomboter in een soeppan
Voeg de stukjes wortel toe en bak 5 minuten mee
Giet het hete water erbij en voeg de bouillonpoeder, kerriepoeder, 10 gram van de verse koriander en de cayennepeper toe
Breng de soep aan de kook
Kook de soep zachtjes 15-20 minuten totdat de wortel gaar en zacht is
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer
Serveer de soep met de rest van de koriander en een beetje verkruimelde feta