Heerlijk glutenvrij kerstbrood met extra veel noten, zaden en vezels. Gemaakt met glutenvrij meel van Schär.
Voorbereiding: 1 uuruur40 minmin
Bereiding: 50 minmin
Totaal: 2 urenuren30 minmin
Porties: 10
Dit heb je nodig
500grSchär Mix-B
2tlKaneel
1mespuntjeZout
7grDroge gist
10grKristalsuikerom de gist te laten werken
50grHaverzemelenmits glutenvrij, anders extra lijnzaad toevoegen
20grLijnzaad
20grPsyllium/inulinete koop bij de reform winkel
50grAmandelen
50grWalnoten
50grHazelnoten
100grRozijnen
450mlMelkvolle
20grRoomboter
2Eieren
Zo maak je het
Doe het glutenvrije meel in een ruime kom
Voeg de kaneel, het zout, de gist, de suiker, de haverzemelmelen, het lijnzaad en de psyllium/inuline toe en schep door elkaar
Hak de noten fijn en schep samen met de rozijnen door het bloem mengsel
Verwarm de melk totdat deze handwarm is en laat de boter zacht worden
Voeg de melk, de boter en de eieren toe aan het meel en kneed tot een beslag (blijft onwijs plakkerig, mocht je deeghaken en zo'n kneedmachine hebben, zeker gebruiken)
Beleg een bakplaat met bakpapier en vorm van het deeg een ovale brood vorm
Plaatst het deeg voor 60 minuten onder een licht vochtige theedoek op een warme plaats (voor de kachel, in het stookhok etc.)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bak het brood in ca. 40-50 minuten goudbruin
Plaatst voor de laatste 10 minuten eventueel een velletje zilverfolie op het brood als hij te donker wordt