Snipper de ui en fruit hem in een steelpannetje met een klontje roomboter
Voeg het water, de tomaten uit blik toe, pel de knoflook, haal door de knoflookpers en voeg ook toe
Laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel
Snijd alle groenten voor de omelet: de champignons in plakjes, rasp de wortel, snijd de paprika's in dunne reepjes, de prei in ringen, de bamboescheuten fijn en de bimi in stukjes, alleen de taugé hoef je niet te snijden :-)
Bak de groenten 5 minuten in een koekenpan met een klontje roomboter
Snijd ondertussen de avocado doormidden tot aan de pit, lepel het vruchtvlees eruit en prak dit fijn een schaaltje, kluts de appelazijn erdoor en roer dit door de saus. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken
Kluts de eieren, voeg peper en zout toe en giet het eimengsel over de groenten
Laat stollen en schep af en toe door, zodat je grove stukken omelet met lekker veel groente krijgt
Pureer de saus met een staafmixer
Schep de Foe yong hai op de borden en giet er een beetje van de rode saus overheen
Extra
Als bijgerecht is deze voedzame Foe yong hai goed voor 4 personen, eet je het als hoofdgerecht dan is het voldoende voor 2 personen