Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rösti van bloemkool maken
Heerlijk rösti's van bloemkool met rode peper verse kruiden en Parmezaanse kaas
Voorbereiding:
30
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
1
uur
uur
Porties:
3
Dit heb je nodig
1200
gr
Bloemkool
inclusief steel en blad
100
gr
Parmezaanse kaas
geraspt
3
tenen
Knoflook
1
Rode peper
20
gr
bieslook
vers
1/2
el
basilicum
gedroogd
1/2
tl
Zout
2
Eieren
2
tl
Olijfolie
Zo maak je het
Was de bloemkool, trek de roosjes los en rasp ze met een fijne rasp
Doe de bloemkool in een kom, voeg het zout toe, schep om en laat 20 minuten staan
Snijd ondertussen de rode peper, bieslook en knoflook fijn
Verwarm de oven voor op 200 graden
Leg de bloemkool op een schone theedoek, vouw dicht en knijp het vocht er uit
Doe de bloemkool terug in de schaal en voeg de rest van de ingrediënten toe
Meng door elkaar en vorm er op een vel bakpapier zes rösti's van
Bak ze in 25-30 minuten goudbruin