Spread voor op brood van pompoen en cashewnoten met rozemarijn en kaneel
Voorbereiding: 30 minmin
Bereiding: 10 minmin
Totaal: 40 minmin
Porties: 4
Dit heb je nodig
650grPompoen
100grCashewnotenongezouten
1tlKaneel
1takjeRozemarijn
1/2tlZout
1mespuntjePeper
Zo maak je het
Vul de waterkoker met water en zet aan
Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten en pitten
Snijd het vruchtvlees van de halve pompoen in blokjes
Doe in de pan en giet er kokend water overheen totdat de blokjes net onder staan
Breng opnieuw aan de kook en kook op matig vuur de pompoen beetgaar in 8 tot 10 minuten
Giet de pompoen af en laat 10 minuten uitstomen
Maal in de keukenmachine de cashewnoten fijn totdat zich weer wat grotere bonkjes gaan vormen (de olie uit de noten komt dan vrij en geeft een smeuïge textuur aan de spread)
Doe de afgekoelde pompoen erbij, samen met de blaadjes van het rozemarijntakje, de kaneel, het zout en de peper
Maal alles tot je een mooie gladde massa hebt
Bewaar de spread in een afgesloten pot in de koelkast voor maximaal 7 dagen
Extra
Wil je de spread gebruiken als groentedip? Voeg dan twee teentjes knoflook toe voor wat meer pit.