Heerlijke energy bar van havermout voor langdurige energy. Recept voor 4 repen.
Voorbereiding: 50 minmin
Bereiding: 2 urenuren
Totaal: 2 urenuren50 minmin
Porties: 4
Dit heb je nodig
140grHavermout
2Banaan
20Roomboter
1/2Zout
Zo maak je het
Prak de banaan in een ruime kom
Smelt de roomboter in de magnetron en meng door de banaan
Voeg het zout en de havermout toe en meng goed door elkaar
Het moet een vrij droge massa worden (als je het idee hebt dat het te nat is, voeg dan wat extra havermout toe, waarschijnlijk heb je grotere bananen gebruikt dan ik)
Vorm van het mengsel een platte koek van ongeveer 8 cm breed en 16 cm lang (ik heb hiervoor een bakblik gebruikt)
Laat de koek opstijven in de koelkast voor 30 minuten
Verwarm de oven voor op 100 graden
Snijd de koek in vier repen en bak ze twee uur op 100 graden