Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade muffins van havermout en amandelmeel
Chocolade muffin voor de echte chocoholic!
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
6
Dit heb je nodig
80
gr
Havermout
50
gr
Amandelmeel
3
Banaan
met veel bruine plekken op de schil
50
gr
Pure chocolade
85%
3
Ei
2
tl
Bakpoeder
2
el
Cacaopoeder
1
mespuntje
Zout
1
tl
Kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe alle ingrediënten, behalve de pure chocolade, in de blender en mix tot een glad beslag (staafmixer of keukenmachine kan ook gebruikt worden)
Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes (siliconen werken het beste)
Breek 2/3 van de chocolade in stukken en duw het in het midden van het muffinbeslag bij elke muffin
Rasp de overige chocolade en strooi het over de 6 muffins
Bak de muffins 35 minuten in het midden van de oven
Laat vervolgens afkoelen