Een koolhydraatarme lasagne met courgette als lasagnebladeren
Voorbereiding: 15 minmin
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 35 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
2Courgettes
350grKipfilet
1snufSnuf
1elOlijfolie
140grTomatenpuree
400grTomatenblokjes
5blaadjesSalievers
1Rode peper
1teenKnoflook
4plakkenJonge kaas
20grParmezaanse kaas
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de courgettes, snijd de kapjes en steeltjes eraf en leg de courgette neer, houd hem stevig vast en snijd er plakken van met een kaasschaaf
Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze kort aan met een beetje olijfolie en een snuf zout
Bak de tomatenpuree aan in een hoek van de pan en schep vervolgens door de kipfilet
Voeg de tomatenblokjes toe en laat ongeveer 8 minuten op laag vuur pruttelen
Snijd direct de salie en de peper fijn (verwijder zaadlijsten en pitjes), pers de knoflook uit en voeg toe
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas
Schep 1/3 van het kipmengsel in een ovenschaal, beleg met plakken courgette en twee plakken kaas, herhaal nog een keer. Eindig nu met nog 1/3 kipmengsel en vervolgens met courgetteplakken. Strooi de Parmezaanse kaas er overheen en plaats de lasagne 20 minuten in de oven
Zet eventueel de grillstand van de je oven nog even aan
Extra
Wil je 's avonds snel klaar zijn: bereid de schotel dan 's ochtends voor en plaats hem in de koelkast. 's avonds alleen even afbakken. Plaats de schotel 5 minuten langer in de oven omdat de ingredienten afgekoeld zijn. Nog een tip: Gebruik een kleine ovenschaal.