Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salsa van geroosterde paprika
Heerlijke salsa van geroosterde paprika met mais en knoflook
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
4
Rode paprika's
210
gr
Mais
2
tenen
Knoflook
Verse peterselie
Peper en zout
Zo maak je het
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen
Leg de paprika's op het rooster en laat ze zwart worden. Draai ze elke keer een klein stukje verder zodat ze rondom zwartgeblakerd zijn
Haal de paprika's van de barbecue en stop ze in een ruime plastic zak. Knoop de zak dicht en laat 15 minuten afkoelen
Haal de paprika's uit de zak en verwijder het velletje. Gebruik evt een mesje.
Snijd de paprika's door midden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes
Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een schaal
Laat de mais uitlekken en voeg toe
Hak de knoflook en de peterselie fijn en voeg ook toe
Breng op smaak met zout en peper