Een echte lente maaltijd met heerlijke asperges, witte bonen en granaatappel
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 10 minmin
Totaal: 20 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
500grWitte asperges
250grWitte bonen van HAKuitlekgewicht
1Granaatappel
10blaadjesmuntvers
4takjestijm vers
1elHoning
Peper en zoutnaar smaak
Zo maak je het
Schil de asperges met een dunschiller tweemaal rondom vanaf iets onder de bovenkant
Snijd drie centimeter van de onderkant af en leg ze op een bord
Schenk er de honing overheen samen met de gestripte blaadjes tijm en wat zout
Zorg dat de marinade overal zit
Zet een grillpan op het vuur, laat heet worden en gril de asperges 5 minuten
Draai ze om zodra ze mooi gegrild zijn en gril ze nog een keer 5 minuten aan de andere kant
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen
Spoel de witte bonen af in een vergiet, laat ze uitlekken en doe ze in een kom
Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel door hem in tweeën te snijden en met de bolle kant van een pollepel in een ruime kom de pitjes uit de schil te slaan
Doe de pitjes bij de bonen, hak de munt en voeg ook toe
Maal wat verse peper over de bonen om het af te maken
Serveer de salade samen met de asperges
Extra
Tip: leg wat kruidige rucola onder de asperges voor extra pit