Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gezonde ontbijtkoek
Een gezonde ontbijtkoek, lekker als verantwoord tussendoortje
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
50
min
min
Totaal:
1
uur
uur
Porties:
8
Dit heb je nodig
125
gr
Volkoren roggemeel
75
gr
Havermeel
2
tl
Bakpoeder
1
snufje
Zout
2
el
Koekkruiden
30
gr
Walnoten
30
gr
Amandelen
125
gr
Verse dadels
2
Eieren
200
ml
Melk
volle
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe het meel, de bakpoeder, het zout en de koekkruiden in een schaal
Vermaal de noten in een keukenmachine en voeg toe, schep door elkaar
Ontpit de dadels en maal ze fijn in de keukenmachine
Voeg het meelmengsel, de eieren en melk toe en vermaal tot een bruine, plakkerige massa
Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet het beslag hierop
Verdeel gelijkmatig en bak in 50 minuten gaar in de oven
Leg eventueel na 30 minuten een vel aluminiumfolie over de ontbijtkoek om verbranding van de bovenkant te voorkomen
Extra
Je kunt de melk ook vervangen door amandelmelk