Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasstengels zonder bladerdeeg | glutenvrij
Deze kaasstengels zonder bladerdeeg zijn een heerlijke aanvulling bij een zelf gemaakte soep
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
10
Dit heb je nodig
100
gr
Amandelmeel
50
gr
Jonge kaas
geraspt
50
gr
Oude geraspte kaas
70
gr
Gebroken lijnzaad
2
el
Oregano
gedroogd
1
snuf
Peper
1
snuf
Zeezout
2
Ei
2
el
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden
Doe de amandelmeel, geraspte kaas, het lijnzaad, de oregano, peper en het zout in een schaal en meng door elkaar
Klop de eieren in een andere schaal luchtig en klop vervolgens de olijfolie er doorheen
Giet het ei in de andere schaal en kneed hier een plakkerig deeg van
Leg een vel bakpapier op een bakplaat, doe het deeg erop en leg er nog een vel bakpapier overheen
Druk het deeg uit tot een rechthoekig brood van 3 tot 5 millimeter dik
Bak de kaaskoek 30 minuten in de oven
Haal de koek uit de oven, leg met bakpapier op een snijplank en snijd er stengels van
Laat de stengels afkoelen, dan worden ze goed knapperig
Extra
Dit recept is goed voor ongeveer 10 kaasstengels.