Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Winterse groentesoep
Groentesoep boordevol winterse groenten
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
50
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
1/2
Flespompoen
3
Winterpenen
500
gr
Bloemkool
1
Ui - 1
350
gr
Rode biet
rauw
10
gr
Peterselie
vers
2
el
Olijfolie
2
Perssinaasappels
1
l
Water
20
gr
Bouillonpoeder
Peper
20
gr
Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Snijd de flespompoen in blokjes (je hoeft hem niet te schillen), de winterpeen in plakjes en de bloemkool in kleine roosjes en was de groente goed
Snipper de ui, schil de rode bieten en snijd ze in blokjes
Snijd de peterselie fijn
Fruit de ui met de olijfolie in een soeppan en voeg daarna de pompoen, peen en bieten toe, bak 5 minuten
Pers ondertussen de sinaasappels uit
Voeg bloemkool, de sinaasappelsap, een liter water, de bouillonpoeder en wat peper toe en breng aan de kook
Kook de groentes in 20-25 minuten gaar
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer, serveer met de geraspte Parmezaanse kaas
Extra
Je kunt de flespompoen ook vervangen door een standaard pompoen, je hoeft de pompoen niet te schillen