Een gezond en lekker hoofdgerecht met kip zet je zo op tafel
Voorbereiding: 12 minmin
Bereiding: 23 minmin
Totaal: 35 minmin
Porties: 4
Dit heb je nodig
200grKastanje champignons
1Jalapeño pepergroene peper
1Rode ui
10Kerstomaatjes
12blaadjesBasilicumvers
250grKipfilet
1elOlijfolie
1teenKnoflook
75grParmezaanse kaas
1klontjeRoomboter
350grGroene asperges
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de champignons en de groene peper in kleine stukjes (verwijder eventueel eerst de pitjes)
Snipper de ui, halveer de kerstomaatjes en snijd de basilicum fijn
Snijd de kipfilets horizontaal in en klap ze open als een vlinder, sla de kipfilets plat met de achterkant van een koekenpan, met wat keukenfolie tussen de kip en de pan
Bak de champignon, groene peper, rode ui en kerstomaatjes aan in de koekenpan met een beetje olijfolie
Snipper ondertussen de knoflook en verdeel dit op de ene helft van de kipfilets
Verdeel het mengsel over de kipfilets, voeg de Parmezaanse kaas toe en klap de filets dicht, steek ze goed dicht met prikkers of houten stokjes
Verwarm een klontje roomboter in de koekenpan en bak hierin de kipfilets ongeveer 4 minuten aan beide kanten krokant
Snijd ondertussen de kontjes van de asperges
Doe de kipfilets voorzichtig in een ovenschaal en plaats de kipfilets 15 minuten in de oven, totdat ze helemaal gaar zijn
Doe de asperges in een pan met water, breng aan de kook en kook in ongeveer 8 minuten gaar, ze mogen een lichte bite hebben
Serveer de kipfilets op een bord met 1 prikker en de asperges ernaast
Extra
Met een houten prikker houd je de kipfilets gesloten tijdens het bakken