Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peerkoeken van havermout
Een lekker bakrecept voor in het weekend: warme peerkoeken van havermout! Ook lekker als aanvulling op je lunch.
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
50
min
min
Totaal:
1
uur
uur
Porties:
12
Dit heb je nodig
50
gr
Rozijnen
30
gr
Roomboter
3
Peer
150
gr
Havermout
3
Eieren
2
tl
Koekkruiden
1
mespuntje
Zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de rozijnen in een bakje met warm water
Smelt de roomboter
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en doe het vruchtvlees in een keukenmachine
Voeg de roomboter, havermout, eieren, koekkruiden en het zout eraan toe
Giet de rozijnen af en doe ze in de keukenmachine, mix het beslag tot een glad geheel
Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet het beslag hierin, verdeel gelijkmatig
Plaats de peerkoek 20 minuten in de oven met een vel aluminiumfolie er overheen, zodat de bovenkant niet te bruin wordt
Verwijder de aluminiumfolie en bak de peerkoek in nog eens 30 minuten gaar in de oven
Laat de peerkoek afkoelen op een rooster, snijd in plakken en geniet ervan!
Extra
Vervang de peren eens door appels