Snijd de aardappel in kleine vierkante blokjes en de wortel in plakjes
Doe de wortel en de aardappel in een pan met water, breng aan de kook en kook voor 5 minuten, giet af en laat in een vergiet uitstomen
Snijd ondertussen de augurk in plakjes en doe in een kom
Snijd de lente ui in dunne ringen en voeg toe aan de augurk
Snijd de avocado rond om de pit door midden en draai de helften van elkaar af. Wip de pit er uit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het ook in de kom
Voeg de mayonaise en de yoghurt toe en schep door elkaar
Voeg de wortel en zoete aardappel toe, laat de doperwten uitlekken en voeg ook toe
Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met een klein beetje zout en lekker veel peper
Je kunt het nu direct eten, maar lekkerder is het als je de huzarensalade een uurtje in de koelkast zet
Extra
Voeg een eetlepel Dyjon mosterd toe voor extra pittigheid