Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Appelkoeken van havermout
Bereiding:
1
uur
uur
Totaal:
1
uur
uur
Dit heb je nodig
150
gr
Havermout
3
Eieren
2
Appels
Fuji
30
gr
Kokosolie
2
tl
Koekkruiden
1
mespuntje
Zout
50
gr
Rozijnen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Laat de rozijnen wellen in een bakje warm water
Zet de keukenmachine klaar en stop hier de havermout, eieren, kokosolie, koekkruiden en zout in
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en stop de appelparten ook in de keukenmachine
Zet de keukenmachine aan laat hem draaien totdat je een mooi glad beslag hebt
Giet de rozijnen af en schep ze door het beslag
Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet het beslag erin
Verdeel het beslag gelijkmatig en plaats de appelkoek in de oven voor 50 minuten
Leg voor de eerste 20 minuten een vel zilverfolie los op het cakeblik om verbranden te voorkomen
Zodra de cake klaar is til je hem aan het pakpapier uit het cakeblik en laat je hem afkoelen op een rooster
Snijd de appelkoek in stukken