Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi goreng van bloemkool
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Bloemkool
1/2
Prei
1
Rode paprika
1
Spaanse peper
3
Eieren
150
gr
Roze garnaaltjes
65
gr
Taugé
1
Ui
1
tl
Djinten
komijnzaadpoeder
1/2
tl
Kurkuma
1
tl
Korianderpoeder
Zo maak je het
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en vermaal deze in de keukenmachine tot rijstformaat
Snijd de halve prei in de lengte in vieren en vervolgens in kleine blokjes
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem fijn
Snijd de rode paprika in blokjes
Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de prei en paprika toe en bak dit 5 minuten
Verwarm ondertussen een klontje roomboter in een steelpan en doe de eieren erbij, blijf roeren zodat je scrambled eggs krijgt
Doe de taugé, de garnaaltjes en de helft van de kruiden bij de groenten en bak deze een paar minuten mee
Haal de groenten uit de pan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur
Zet het vuur uit en roer de groenten, de scrambled eggs en de rest van de kruiden door de bloemkool