Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse gehaktsalade met avocado
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Ui
1
klontje
Roomboter
200
gr
Zwarte bonen
150
gr
Mais
280
gr
Gehakt
rund
1
snuf
Cayenne peper
1
snuf
Zeezout
4
Tomaten
1
Avocado
1
Limoen
50
gr
Bladsla melange
30
gr
Geraspte kaas
Voor de chili dressing
2
el
Kwark
1
el
Appelazijn
1/4
Chilipeper poeder
Zo maak je het
Snijd de ui in halve ringen en bak de ui in een klontje roomboter
Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken
Doe het gehakt met de cayennepeper en een beetje zeezout bij de ui en bak het rul
Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken, snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes
Snijd de limoen doormidden en pers het sap van de helft uit en doe dit bij de avocado stukjes
Voeg de bonen en de mais toe aan het gehakt en verwarm dit ongeveer drie minuten mee
Meng de kwark, appelazijn en de chilipeper in een schaaltje
Verdeel de sla over twee borden en doe daar het gehaktmengsel, de tomaat, avocado en de andere helft van de limoen (in partjes) bij
Strooi de geraspte kaas er overheen en giet de chili-dressing er overheen