Havermoutmuffins met appel en kaneel | ontbijtmuffins
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 30 minmin
Totaal: 40 minmin
Porties: 6
Dit heb je nodig
125grHavermout
1Banaan
3Appels
2Eieren
150mlMelk
2tlKaneel
75grRozijnen
40grAmandelen
40grWalnoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en rozijnen samen met één appel (geschild en van klokhuis ontdaan) in een keukenmachine
Hak de noten grof, schil de andere twee appels en snijd ze in kleine partjes
Roer de noten en appelpartjes door het beslag en schep dit in 6 - 8 muffinvormpjes (het liefst een flexibele vorm, dan krijg je ze er makkelijk uit. Gebruik je stevige papieren vormpjes, dan kun je ze beter uit de vormpjes eten)
Plaats de havermoutmuffins voor 30 minuten in de oven
Laat de muffins even afstomen, haal ze uit de flexibele vorm door deze voorzichtig om te keren en serveer de ontbijtmuffins lauwwarm