Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmsalade met linzen
Voorbereiding:
15
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
200
gr
Gerookte zalmfilet
130
gr
Linzen
40
gr
Rucola
1
Lente ui
200
gr
Courgette
10
gr
Pijnboompitten
3
gr
munt
vers
3
gr
peterselie
vers
Voor de dressing
2
el
Olijfolie
extra vergine
1
el
Citroensap
1
el
Appelciderazijn
Peper en zout
naar smaak
Zo maak je het
Verdeel de rucola over twee borden (wij hebben op de foto samen gedaan met een groot bord)
Spoel de linzen af met water en laat uitlekken in een vergiet
Snijd de gerookte zalm in reepjes en de lente ui in kleine ringen
Snijd het kapje van de courgette en draai er slierten van met de spirelli, of raps de courgette met een rasp
Verdeel de zalm, linzen, lente ui en courgette over de salade, strooi de pijnboompitten er overheen
Snijd de munt en peterselie fijn en strooi over de salade
Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel deze over de salade