Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische stoofschotel pompoen
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
1
Winterpeen
1
Pompoen
2
Preien
2
tenen
Knoflook
1
sheutje
Olijfolie
400
gr
Tomatenblokjes
300
ml
Water
1
blokje
Bouillon
biologisch
1/2
tl
Korianderpoeder
1
tl
Kurkuma
1
tl
Chilipoeder
1/2
tl
Komijnzaad
gemalen
1
Courgette
5
gr
peterselie
vers
5
gr
koriander
vers
Zo maak je het
Snijd de winterpeen in de plakjes
Snijd de pompoen doormidden (schillen hoeft niet) verwijder de pitten met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes
Snijd de prei in ringen, was de prei en peen
Haal de knoflookteentjes door een knoflookpers (eerst jet schilletje verwijderen)
Bak de net gesneden groenten met de knoflook aan in een flinke pan (wij hebben een soeppan gebruikt) met een beetje olijfolie, voor ongeveer 5 minuten
Voeg de tomatenblokjes, 300 ml water, het bouillonblokje, de korianderpoeder, kurkuma, chilipoeder en komijnzaad toe en breng aan de kook
Zodra het kookt laat je de groenten 20 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan
Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg toe
Snijd vervolgens de verse peterselie en koriander fijn en voeg ook toe
Af en toe roeren
Proef of de pompoen zacht genoeg is, je vegetarische stoofschotel is klaar!