Spoel de mosselen goed af in een vergiet om eventuele zandresten te verwijderen
Leg de mosselen in een teiltje of een emmer en vul deze met koud water totdat de mosselen onder staan
Snijd de prei, wortelen en bleekselderij in dunne ringen/plakken en spoel ze af. Pel de ui en de knoflook en snijd deze in dunne ringen en plakjes, hak de peterselie fijn (bewaar een beetje peterselie voor de garnering)
Verwarm de olijfolie in een grote pan of een mosselpan en bak hierin ongeveer 2 minuutjes de groente en de kruiden die je net hebt gesneden
Tik ondertussen met de bolle kant van een lepel op de schaal van mosselen die nog niet gesloten zijn
Voeg het water toe aan de groente, het anijszaad en het peper en zout en breng het aan de kook. Laat het zachtjes koken met het deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten
Maak ondertussen de dip
Snijd de avocado met een scherp mes rondom in tweeën en draai de helften van elkaar af. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe het in de keukenmachine of in een kom voor de staafmixer
Pel de tenen knoflook en voeg samen met de yoghurt, de mayonaise, de peterselie en het peper en zout toe aan de avocado
Knijp het sap van een citroen uit en voeg dit ook toe
Pureer alles totdat je een mooie lichtgroene dip hebt
Verder met de mosselen
Controleer de mosselen. Als ze een klein beetje open staan is het niet erg maar mosselen die volledig open blijven staan zijn dood. Die verwijder je. De dichte mosselen doe je in de pan bij de groente
Zet het vuur hoog en laat ze met het deksel op de pan 3 minuten koken
Haal de pan van het vuur en schud de mosselen om zodat de groentes goed verdeeld zijn
Plaats de pan voor 10 seconde terug op het vuur, haal het deksel van de pan
Zijn de schalen geopend dan zijn ze klaar, zo niet, laat ze dan nog een minuutje langer op het vuur staan
Serveer de mosselen direct met de avocado dip
Eventuele mosselen die nog dicht zijn kun je niet eten