Meng de droge ingrediënten in een kom: speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder, zout, kokos
Chop de noten en de 50 gram chocolade in een keukenmachine grof of hak met een mes, vooral de chocolade mag je niet te klein maken, voeg ze toe aan het meel
Ontpit de dadels en vermaal ze in een keukenmachine tot een bal, haal de bal een beetje uit elkaar
Stop nu de natte onderdelen in de keukenmachine: de eieren, bananen, roomboter (wel even laten smelten in de magnetron) en de dadels
Smelt nu de 75 gram chocolade in een steelpan op laag vuur, dit gaat heel snel dus blijf erbij en blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is (laat niet aanbranden!)
Mix de gesmolten chocolade door het natte beslag, voeg daarna het droge mengsel eraan toe en mix tot een egaal beslag in de keukenmachine
Schep het beslag in een vierkant bakblik, het is makkelijk om er eerst bakpapier in de leggen
Laat het bakblik een paar keer recht naar beneden vallen op het aanrecht van een niet te grote hoogte, zo verspreidt het beslag zichzelf goed
Plaats de brownie voor 25 minuten in de oven, even laten afkoelen en aanvallen maar!
Bewaar de brownie met een laag bakpapier bovenop om uitdroging te voorkomen (gebruik een postbode elastiek om het bakpapier op zijn plek te houden)