Hartige havermoutpannenkoeken met Boursin Sjalot & Bieslook
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 30 minmin
Porties: 4
Dit heb je nodig
200grHavermout
4Eieren
400mlMelkhalfvolle
80grBoursin Sjalot & Bieslook
1snufjeZout
Roomboterom in te bakken
150grBoursin Sjalot & Bieslook
2Avocado
1Granaatappel
4takjespeterselieverse
1elCitroensap
Zo maak je het
Doe de havermout, eieren, melk, Boursin en een snufje zout in een grote kom
Mix het beslag met een staafmixer tot een glad geheel - het beslag is best dun, dat hoort zo
Bak de pannenkoekjes in een kleine pan met een klontje roomboter om en om goudbruin
Leg de pannenkoekjes die klaar zijn op een bord met nog een bord er bovenop, om ze warm te houden
Snijd ondertussen de granaatappel doormidden, houd een helft bovenin een hoge schaal en sla op de achterkant met een pollepel totdat alle pitjes eruit vallen, herhaal met de andere helft
Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd ze fijn
Snijd de avocado's doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar
Lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes
Besprenkel de avocado blokjes met citroensap, dit hoeft niet per se, maar gaat het verkleuren tegen en dat staat toch mooier op een feestelijke tafel :-)
Besmeer de pannenkoekjes met een Boursin, leg er wat blokjes avocado, granaatappelpitjes en peterselie bovenop en geniet!