Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Noten couscous van bloemkool
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
Bloemkool
1
Prei
250
gr
Kipfilet
50
gr
amandelen
ongezouten
70
gr
Walnoten
80
gr
Rozijnen
1/2
tl
kruidnagel
vermalen
1
tl
Kaneelpoeder
1
mespuntje
Nootmuskaat
Peper en zout
naar smaak
10
gr
Roomboter
Zo maak je het
Snijd de bloemkool in roosjes die in je keukenmachine passen
Vermaal de bloemkool totdat er een soort kruim ontstaat
Doe hetzelfde met de noten en voeg dit bij de bloemkool in een grote schaal
Voeg de kruiden en het peper en zout toe en schep door elkaar
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en de prei in ringen
Was de prei en laat goed uitlekken
Bak de kipfilet in de roomboter goudbruin
Voeg de prei toe en bak kort mee
Pak een grote schaal en doe daar de kipfilet en prei in (mocht er veel vocht uitkomen laat dan even uitlekken)
Bak nu in de lege pan zonder boter de bloemkoolcouscous op hoog vuur kort aan (2-3 minuten)
Voeg de couscous bij de kipfilet en schep alles door elkaar
Strooi de rozijnen er overheen