Was de pompoen, snijd hem doormidden en lepel de pitten eruit
Snijd de pompoen in dunne halve maantjes
Leg de stukken in een ovenschaal en voeg 5 eetlepels Carbonell Olys, wat peper en zout en de kaneel toe
Pel een banaan snijd in dunne plakjes en voeg toe aan de pompoen, schep alles goed door elkaar
Plaats de ovenschaal in de oven voor 25 - 35 minuten (de pompoen moet een beetje zacht zijn)
Kneed 2 eieren, de peterselie en wat peper en zout door het gehakt en kneed er 4 gehaktballen van
Giet een scheutje Carbonell Olys in een pan en bak de gehaktballen in 5 minuten rondom lichtbruin, rol ze voorzichtig om met 2 eetlepels zodat ze niet kapot gaan - dit is natuurlijk wel de neus van meneer Dikneus!
Giet een bodempje water bij de gehaktballen en laat ze op de laag vuur met een deksel op de pan in 15 minuten gaar worden
Leg de doperwten in een steelpan, zet ze onder water en breng aan de kook
Kook de doperwten in 6 - 8 minuten gaar
Nu moet alles klaar zijn en kun je meneer Dikneus maken! Nóg leuker is het om je kinderen (als ze oud genoeg zijn) daarbij te laten helpen. Let er wel op dat de pompoen niet te heet is.