Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastinaak-wortelsoep
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
2
Uien
1
Spaanse peper
1
klontje
Roomboter
400
gr
Pastinaak
400
gr
Wortel
2
tenen
Knoflook
1
l
Water
1
el
Bouillonpoeder
3
el
Crème fraîche
2
el
koriander
vers
Zo maak je het
Snipper de ui
Snijd de peper doormidden, verwijder de pitjes en snijd de peper fijn
Was de pastinaak en wortelen en snijd ze in blokjes
Bak de ui en de Spaanse peper 3 minuten in een klontje roomboter in de soeppan
Snijd ondertussen de knoflook fijn
Voeg de pastinaak, wortel en knoflook toe aan de ui en peper en bak dit 5 minuten mee
Snijd ondertussen de koriander in stukjes
Doe nu het water en de bouillon in de pan en kook de soep 10 minuten, totdat de pastinaak en wortel gaar zijn
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
Schep de soep in een soepkom, lepel er een bolletje crème fraîche bovenop en strooi er een beetje koriander overheen
Genieten maar!