Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Couscous van bloemkool met dadels en feta
Bereiding:
25
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
600
gr
Bloemkool
250
gr
Kipfilet
1/2
Komkommer
1
Spaanse peper
1
teen
Knoflook
10
Dades
100
gr
Feta
2
tl
Couscouskruiden
Zo maak je het
Snijd de bloemkool in roosjes
Vermaal de bloemkool in de keukenmachine tot couscous formaat
Bak de couscous 3 minuten in een droge pan en schep daarna in een grote schaal
Snijd de kipfilet in reepjes en bak 5 minuten
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, lepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommerhelften in partjes
Snijd de rode peper doormidden, verwijder de pitjes en snijd de peper vervolgens in kleine stukjes
Snijd de knoflook fijn
Voeg de komkommer, peper en knoflook toe aan de kip en bak 3 minuten mee
Snijd ondertussen de dadels in reepjes (ontpit ze eerst) en voeg deze toe in de pan, verwarm nog even mee
Snijd ondertussen de feta in blokjes
Zet het vuur uit, schep de feta samen met een theelepel couscouskruiden door het gerecht
Meng nog een theelepel couscouskruiden door de couscous, en schep het kipmengsel erbij, meng goed
Je heerlijke couscous van bloemkool met feta en dadels is klaar!