Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige groentefriet
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
300
gr
Pastinaak
350
gr
Winterpeen
2
Eieren
35
gr
Kokosmeel
30
gr
Amandelen
1
teen
Knoflook
1/3
tl
Zout
1/3
tl
Peper
1/3
tl
Paprikapoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Vul de waterkoker en zet aan
Schil de winterpeen en de pastinaak
Snijd er frietjes van
Giet het kokende water in een pan en kook de groente 3 minuten (blancheren)
Giet de groente af en laat ze afkoelen op een theedoek
Vermaal de amandelen met de kokosmeel, een teentje knoflook, peper, zout en paprikapoeder in een keukenmachine, doe het mengsel in een schaal
Kluts de eieren in een andere schaal, schep de groentefriet er doorheen en schep de groentefriet vervolgens in de andere schaal met het amandelmengsel
Leg de groentefriet op een bakplaat met bakpapier en plaats voor 30 - 35 minuten in de oven totdat de groentefriet een knapperig korstje heeft