Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine soep
Een heerlijke vegetarische soep die je gewoon geproefd moet hebben!
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
Aubergine
1
Rode paprika
2
tenen
Knoflook
1
Ui
20
gr
Pijnboompitten
3
el
Olijfolie
Bouillonpoeder
1
l
Water
1/2
tl
Cayenne paper
2
el
peterselie
vers
1
klontje
Roomboter
Zo maak je het
Snijd de aubergine in de lengte in plakken, smeer ze in met olijfolie en bak ze in de grilpan ongeveer 2 minuten per kant
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn, snijd de paprika in kleine blokjes
Bak de paprika, ui en knoflook met een klontje roomboter 5 minuten in een soeppan
Vul de waterkoker met een liter water en zet aan
Snijd de aubergine in blokjes en voeg ze toe, giet het hete water er overheen, voeg de bouillonpoeder toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken
Snijd de peterselie en voeg de helft samen met de cayenne peper toe aan de soep
Bak de pijnboompitten lichtbruin in de grilpan
Haal de soep na de 10 minuten van het vuur, pureer de soep grof met eens staafmixer
Serveer de aubergine soep met de gebakken pijnboompitjes en de rest van de peterselie