Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gember muffins | Muffins van amandelmeel
Verrassend lekkere muffins. Maak ze als gezonde snack of tussendoortje
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
300
gr
Amandelmeel
3
Eieren
100
gr
Roomboter
1 1/2
Bakpoeder
1
tl
Kaneel
40
gr
gember
vers
3
tl
Gemberpoeder
2
Banaan
300
gr
Amandelmeel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng het amandelmeel, bakpoeder, de kaneel en het gemberpoeder in een kom
Pel de bananen en prak ze in een klein kommetje tot moes
Smelt de roomboter 30 seconden in de magnetron
Breek de eieren en doe ze met de roomboter en bananenmoes in de kom, meng alles goed met een garde
Schil de gember en rasp het boven een schaaltje, voeg de geraspte gember en het sap toe aan het beslag en verdeel goed
Schep het beslag in de muffinvorm en verdeel over de 6 vakjes, druk een beetje aan
Plaats de muffins 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn
Haal de muffins uit de vorm door de vorm om te kiepen en laat de muffins even afkoelen op een rooster