Een taart maar dan van tomaat. Een lekker recept met Italiaans tintje
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 30 minmin
Porties: 3
Dit heb je nodig
8Roma tomatengrote
1Courgette
1Ui
250grFeta
2Eieren
2elGroene pesto
1teenKnoflook
1/2Tijm
1snufjeZout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de courgette en de tomaten in plakken van ongeveer 1/2 cm dik
Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn
Meng de eieren met de pesto, de knoflook, de tijm en een beetje zout in een schaaltje
Beleg een ovenschaal met de helft van de tomaat en daar bovenop de helft van de courgette
Strooi de helft van de ui hierover en verkruimel de helft van de feta
leg nu de rest van de courgette in de ovenschaal, daarna de rest van de tomaten en de uien
Giet het eimengsel er overheen en verkruimel als laatst de rest van de feta over de tomatentaart
Plaats de schaal voor 20 minuten in de oven
Extra
Gebruik een ronde ovenschaal of een ronde bakvorm van silicone voor een echt 'taart idee'. Een springvorm is minder handig, de sappen van de tomaat kunnen dan door de naden heen gaan lekken.