Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelf pindasaus maken
Lekker zelf je pindasaus maken. Met dit recept is het zo gebeurd
Voorbereiding:
20
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
10
el
Pindakaas
van 100% pinda
300
ml
Melk
volle
3
tl
Sambal
2
Uien
6
tenen
Knoflook
2
tl
Gemberpoeder
2
el
Sojasaus
wij gebruiken sojasaus van het merk Saitaku, te koop in de Jumbo
1
el
Olijfolie
Peper
Zout
1
klontje
Roomboter
Zo maak je het
Snipper de uien en de knoflook
Fruit de ui op laag vuur met een klontje roomboter totdat de ui bruin is
Voeg de knoflook toe en bak even aan
Meng ondertussen de olijfolie, sojasaus, pindakaas, melk, sambal en gemberpoeder in een schaaltje
Voeg het mengsel toe aan de ui en knoflook en verwarm op middelhoog vuur totdat het naar wens in ingedikt
Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
Zet het vuur uit en meng de pindasaus nog even goed met een garde zodat de olie niet meer komt bovendrijven