Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gembersoep met kabeljauw
Voorbereiding:
25
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
l
water
Bouillonpoeder
25
gr
gember
vers, met schil gewogen
300
gr
Kabeljauwfilet
1
Prei
1
Ui
1/2
el
Verse peterselie
1
teen
Knoflook
1
klontje
Roomboter
Peper
naar smaak
Zout
naar smaak
Zo maak je het
Schil de gember en snij de gember fijn
Snipper de ui en snij de knoflook fijn
Bak de gember en de ui met een klontje roomboter 5 minuten in een soeppan
Vul ondertussen de waterkoker met 1 liter water en snij de prei in ringen en de kabeljauwfilet in blokjes
Voeg de prei en knoflook toe in de pan en bak ongeveer een minuut aan
Snij ondertussen de verse peterselie fijn
Giet het hete water in de pan en v0eg de bouillonpoeder toe, breng aan de kook
Voeg nu de peterselie en kabeljauw toe en laat de soep 6 minuten zachtjes koken
Voeg naar smaak wat peper en zout toe