Verantwoord snacken! met deze glutenvrije muffins van amandelmeel met pure chocolade en bosbessen
Voorbereiding: 35 minmin
Totaal: 35 minmin
Porties: 6
Dit heb je nodig
200grAmandelmeel
2Eieren
70grRoombotergesmolten
1tlBakpoeder
1snufjeZout
100grBosbessen
70grPure chocolade85%
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de amandelmeel met de bakpoeder en een snufje zout
Voeg de gesmolten roomboter en de eieren toe en meng tot een beslag
Chop de pure chocolade in brokken met een mes en voeg dit samen met de bosbessen toe aan het beslag, voorzichtig omscheppen totdat de bosbessen en chocolade stukken gelijkmatig verdeeld zijn
Verdeel het beslag over 6 muffin vormpjes en druk een beetje aan (een flexibele muffinvorm is erg fijn. Gebruik je een harde vorm, vet de vormpjes dan goed in of leg er bakpapier in)
Bak de muffins in 25 minuten lichtbruin en gaar
Haal de muffins uit de vorm en laat ze op een koud rooster een beetje afkoelen