Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bananenbrood van amandelmeel glutenvrij
In dit recept gebruiken we amandelmeel voor het beslag, lekker voedzaam en gezond!
Voorbereiding:
25
min
min
Bereiding:
55
min
min
Totaal:
1
uur
uur
20
min
min
Porties:
10
Dit heb je nodig
150
gr
Amandelmeel
3
Bananen
40
gr
vijgen
gedroogd
40
gr
dadels
vers, zonder pit
60
gr
Walnoten
3
Eieren
1/2
Zout
1
tl
Bakpoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden
Ontpit de dadels en snij de steeltjes van de vijgen
Maal de dadels, vijgen en de rijpe bananen tot een glad mengsel in de keukenmachine
Klop de eieren goed luchtig in een grote kom en roer hier de amandelmeel en het mengsel uit de keukenmachine doorheen
Hak de walnoten grof en roer ze samen met het zout en bakpoeder door het beslag
Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet het mengsel erin
Plaats in de voorverwarmde oven voor 55 minuten
Zodra het brood klaar is, til je het voorzichtig met het bakpapier uit het cakeblik
Trek het bakpapier er voorzichtig af en laat het brood minimaal 10 minuten afkoelen op een rooster