Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene asperges met pijnboompitten en rode ui
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
10
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
275
gr
Groene asperges
1/2
Rode ui
30
gr
Pijnboompitten
10
Snoeptomaatjes
Voor de dressing
3
el
Olijfolie
1
el
Citroensap
1
tl
Ketoembar
1
tl
Gemberpoeder
Peper
naar smaak
Zout
naar smaak
Zo maak je het
Vul de waterkoker met water
Snij de harde kontjes van de asperges en kook ze in 7 minuten gaar met het hete water uit de waterkoker, in een pan op het vuur :-)
Snij ondertussen de ui in ringen en de tomaatjes doormidden
Bak de ui samen met de tomaatjes en pijnboompitjes 5 minuten, terwijl de asperges koken
Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
Giet de asperges af, verdeel over 2 borden, schep het tomatenmengsel er overheen
Schenk de dressing er overheen